Gulrotsuppe er nydelig mat å varme seg på en kjølig vinterdag.
I tillegg til masse gulrot inneholder suppen ingefær, lime og kokosmelk, noe som gir den en god balanse av både sødme og syrlighet.

…Og hvis du simpelthen ikke kan få nok av gulrot så kan du servere suppen med mine grove, eltefrie gulrotrundstykker.
Gulrotsuppe med ingefær og kokosmelk
Porsjoner
4
porsjonerTilberedningstid
30
minutterDiettVegansk
Ingredienser
1 liten gul løk
3 fedd hvitløk
1/2 rød chili
3 cm fersk ingefær
1 ss olivenolje
500 gram gulrot
1 ss gurkemeiepulver
8 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 dl kokosmelk
1/2 lime, saften
salt og pepper
Directions
- Finhakk løk, hvitløk og chili og riv ingefær på et rivjern. Stek dette på middels varme i litt olivenolje til løken er blank og myk.
- Del gulrøttene i terninger og tilsett dette sammen med gurkemeie, buljongterning og vannet.
- Gi alt et oppkok og la gryten småkoke under lokk i 10-15 minutter, eller til gulrøttene er møre.
- Bruk en stavmikser til å mose alt til en glatt suppe. Tilsett kokosmelken under omrøring og smak til suppen med salt, pepper og lime.
- Server suppen med godt brød
Notater
- Suppe til overs? Denne kan du fint fryse ned i porsjonsbegre, så har du skikkelig digg og sunn hurtigmat til en senere anledning!
Legg igjen en kommentar