Påskeferien er i gang for de fleste og hva passer vel bedre enn ferske, lune sveler til påskebrunsjen?

Dette er sveler du kan servere til hele familien. Siden svelene inneholder en god andel grovt mel så holder de deg også mett lenge. De passer også perfekt i matpakken på tur dersom du – mot formodning – skulle få noen til overs 😉

Grove sveler
Mengde
20
svelerTidsbruk
15
minutter + stekingIngredienser
3 egg
3 ss sukker (eller sukrin gold for sukkerfri variant)
100 gram sammalt hvete, finmalt
100 gram siktet hvetemel
60 gram havremel
1 ts natron
2 dl Kesam original
4 dl melk
20 gram smeltet smør
Fremgangsmåte
- Visp sammen egg og sukker.
- Bland inn melet, natron, kesam og spe på med melken litt etter litt. Til slutt tilsetter du smeltet smør.
- La røren svelle i 10-15 minutter.
- Stek sveler på middels varme i stekepanne eller på en takke.
Tips
- Siden svelene har smør i røren trenger du ikke tilsette så mye ved steking. Jeg smurte stekepannen med litt smør til den første svelen, men trengte ikke tilsette noe mer etter dette.
Legg igjen en kommentar