Våren er definitivt her, og jeg ville lage en pizza som virkelig fanger essensen av våren – Pizza Våryr.
Pizza Våryr består av vårlige og lette ingredienser som gir pizzaen en helt unik smaksopplevelse. En tynn, luftig og halvgrov bunn smurt med hjemmelaget brenneslepesto og toppet med aspargesbønner, oliven og ruccola gjør at pizzaen skiller seg ut i myldret av pizzaoppskrifter.

På vårparten er det ikke så mye som er høsteklart fra åkeren, så da er det desto mer moro å kunne sanke fra naturens spiskammer i mellomtiden. Sesongen for sanking er godt i gang, og noe av det første jeg sanker på våren er brennesle.
Pestoen jeg har brukt i denne oppskriften er laget av nettopp brennesle. Sammen med pistasj og parmesan utgjør det en pesto som ikke kan sammenlignes med noe annet! Jeg anbefaler på det sterkeste å lage din egen brenneslepesto hvis du har muligheten til det, for den løfter virkelig pizzaen til nye høyder, men du kan selvsagt bruke andre typer pesto dersom du ønsker det.
PIZZA – «VÅRYR»
4
porsjoner1
hourEn pizza med smak av vår
Ingredienser
- Bunn
2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, finmalt
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts salt
1 dl vann
- Fyll
4-5 ss brenneslepesto, eller annen pesto
150 gram revet ost
1 dl frosne erter
1 håndfull aspargesbønner
1 håndfull kalamata oliven
- Ved servering
Ruccola
Parmesan
Fremgangsmåte
- Kna sammen alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Tilsett litt mer vann ved behov. La deigen heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse.
- Når deigen er ferdig hevet: bruk fingrene til å trykke ut deigen på et bakepapir. Form deigen til rund bunn og så tynt du klarer. Bruk litt ekstra mel dersom deigen er klissete.
- Smør pesto jevnt utover bunnen. Strø så over med revet ost, før du danderer erter, aspargesbønner og oliven i et fint mønster på toppen.
- Stek pizzaen på 230 grader i 8-10 minutter, eller til osten er gylden.
- Umiddelbart etter pizzaen er ferdig strør du over blader av frisk ruccola og litt finrevet parmesan.
Legg igjen en kommentar