Kjenner du at det er vår?

Det gjør jeg! Med den siste ukens strålende solskinn og milde temperaturer kommer også lysten på mer frisk og lett mat. Lageret med vintergrønnsaker er nesten spist opp og jeg føler meg mer enn klar for å tilberede mer vårlig mat fremover.
Dagens oppskrift er akkurat det: frisk, enkel og sykt digg! Pasta med sitron lager du på under 20 minutter og er en hverdagsmiddag til å bli skikkelig glad av!
Pasta al Limone – pasta med sitron
Porsjoner
4
porsjonerTilberedningstid
15
minutterÅrstidvår, sommer
Frisk og god sitronpasta med aspargesbønner og erter
Ingredienser
200 gram aspargesbønner, frosne
150 gram erter, frosne
3 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
1 sitron, skallet og saften
2 dl revet parmesan
Salt og nykvernet pepper
Frisk basilikum
400 g spagetti, gjerne fullkorn
Fremgangsmåte
- Start med å koke spagetti al dente etter anvisning på pakken.
- Stek aspargesbønner og erter på middels varme i halvparten av olivenoljen. Når grønnsakene begynner å få en gylden farge tilsetter du finhakket hvitløk. Stek videre under omrøring i et par minutter.
- Rør inn sitronskall og litt finhakket basilikum sammen med grønnsakene.
- Når pastaen er ferdig blander du den sammen med grønnsakene. Tilsett sitronsaft, resten av olivenoljen og vend inn parmesanen. Smak til med salt og nykvernet pepper.
- Server sitronpasta med et ekstra dryss parmesan og frisk basilikum.
Legg igjen en kommentar