Wok er en typisk hverdagsmiddag her i huset. Det beste med en wok er at du kan variere grønnsakene etter hva du måtte ha tilgjengelig. I tillegg er det er en god måte å få brukt opp de grønnsakene nederst i grønnsaksskuffen som begynner å synge på siste verset.

Om ingrediensene
- Tofu
Tofu er et tradisjonelt produkt laget av soyabønner og er en knallgod kilde til proteiner i et plantebasert kosthold. Tofu smaker ikke så mye i seg selv og egner seg derfor godt til matretter med mye smak.
Tofu er relativt enkelt å tilberede, men steking av tofu i stekepanne krever litt tålmodighet, i hvertfall hvis du bruker stekepanne av jern. Trisket for å få god tofu er å bruke nok stekefett og la tofuen utvikle en god stekeskorpe før du prøver å snu den. Da unngår du at den bare smuldrer opp i stekepanna.
Hvis du ikke har smakt tofu før så anbefaler jeg å gjøre det nå.
- Grønnsaker
På denne siden av sommeren er det ikke så mye som er høsteklart fra gården. Da er det fint å ha fryseboksen full av diverse grønnsaker. Frossen brokkoli er noe jeg alltid har tilgjengelig for enkelt å kunne slenge sammen en rask middag.
Andre grønnsaker jeg bruker i denne oppskriften er paprika og rødløk. På sommeren og høsten, når det bugner som mest på gården, varierer jeg gjerne denne oppskriften med sukkererter, friske bønner, spisskål eller andre kålsorter.
- Sausen
Sausen til denne woken slenger du sammen på ett minutt og er basert på soyasaus og grønnsakskraft. Du kan selv justere forholdet mellom sødme og syrlighet i sausen ved å endre forholdet mellom limesaft og brunt sukker.
- Tilbehør
Server wok med langkornet ris eller nudler.
Wok med tofu og grønnsaker
4
porsjoner25
minutterIngredienser
400 gram tofu
3 fedd hvitløk
1/2 rød chili
1/2 rødløk
1 paprika
2 håndfuller brokkoli
- Woksaus
2 ss soyasaus (redusert salt)
1,5 dl grønnsakskraft (kald)
1 ss limesaft
2 ts brunt sukker
2 ts maizena
Fremgangsmåte
- Start med å skjære tofuen i biter. Stek tofu på middels-høy varme i en stor stekepanne. La tofubitene utvikle en god stekeskorpe før du snur de og steker videre.
- Når tofuen er ferdig stekt, ta de ut av stekepannen og sett de til sides til senere.
- Skjær rødløk i skiver og finhakk hvitløk og chili. Stek disse til løken er blank. Skjær paprika og brokkoli i grove biter og tilsett til stekepannen.
- Rør sammen ingrediensene til sausen i et glass eller målebeger. Hell sausen over grønnsakene og tilsett tofuen igjen.
- La alt surre videre i stekepannen til sausen tykner litt, 1-2 minutter. Smak eventuelt til sausen med salt, limesaft og/eller sukker etter ønske.
- Server med ris eller nudler. Dander gjerne med vårløk, sesamfrø og ekstra båter med lime.
Legg igjen en kommentar