Enkel wok med tofu og grønnsaker

Wok er en typisk hverdagsmiddag her i huset. Det beste med en wok er at du kan variere grønnsakene etter hva du måtte ha tilgjengelig. I tillegg er det er en god måte å få brukt opp de grønnsakene nederst i grønnsaksskuffen som begynner å synge på siste verset.

Om ingrediensene

  • Tofu

Tofu er et tradisjonelt produkt laget av soyabønner og er en knallgod kilde til proteiner i et plantebasert kosthold. Tofu smaker ikke så mye i seg selv og egner seg derfor godt til matretter med mye smak.

Tofu er relativt enkelt å tilberede, men steking av tofu i stekepanne krever litt tålmodighet, i hvertfall hvis du bruker stekepanne av jern. Trisket for å få god tofu er å bruke nok stekefett og la tofuen utvikle en god stekeskorpe før du prøver å snu den. Da unngår du at den bare smuldrer opp i stekepanna.

Hvis du ikke har smakt tofu før så anbefaler jeg å gjøre det nå.

  • Grønnsaker

På denne siden av sommeren er det ikke så mye som er høsteklart fra gården. Da er det fint å ha fryseboksen full av diverse grønnsaker. Frossen brokkoli er noe jeg alltid har tilgjengelig for enkelt å kunne slenge sammen en rask middag.

Andre grønnsaker jeg bruker i denne oppskriften er paprika og rødløk. På sommeren og høsten, når det bugner som mest på gården, varierer jeg gjerne denne oppskriften med sukkererter, friske bønner, spisskål eller andre kålsorter.

  • Sausen

Sausen til denne woken slenger du sammen på ett minutt og er basert på soyasaus og grønnsakskraft. Du kan selv justere forholdet mellom sødme og syrlighet i sausen ved å endre forholdet mellom limesaft og brunt sukker.

  • Tilbehør

Server wok med langkornet ris eller nudler.

Wok med tofu og grønnsaker

Recipe by avantgartner.no
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedningstid

25

minutter
KostholdVegansk

Ingredienser

  • 400 gram tofu

  • 3 fedd hvitløk

  • 1/2 rød chili

  • 1/2 rødløk

  • 1 paprika

  • 2 håndfuller brokkoli

  • Woksaus
  • 2 ss soyasaus (redusert salt)

  • 1,5 dl grønnsakskraft (kald)

  • 1 ss limesaft

  • 2 ts brunt sukker

  • 2 ts maizena

Fremgangsmåte

  • Start med å skjære tofuen i biter. Stek tofu på middels-høy varme i en stor stekepanne. La tofubitene utvikle en god stekeskorpe før du snur de og steker videre.
  • Når tofuen er ferdig stekt, ta de ut av stekepannen og sett de til sides til senere.
  • Skjær rødløk i skiver og finhakk hvitløk og chili. Stek disse til løken er blank. Skjær paprika og brokkoli i grove biter og tilsett til stekepannen.
  • Rør sammen ingrediensene til sausen i et glass eller målebeger. Hell sausen over grønnsakene og tilsett tofuen igjen.
  • La alt surre videre i stekepannen til sausen tykner litt, 1-2 minutter. Smak eventuelt til sausen med salt, limesaft og/eller sukker etter ønske.
  • Server med ris eller nudler. Dander gjerne med vårløk, sesamfrø og ekstra båter med lime.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *