Brenneslesuppe

Brenneslesuppe – rustikk – varmende – og med helt nydelig farge!

Brenneslesuppe er en klassiker og et sikkert vårtegn, og suppen kan varieres i det uendelige. Denne oppskriften er min standardoppskrift og er helt vegansk.

Server rykende fersk brenneslesuppe med godt brød, en klatt rømme eller med kokt egg.

Brenneslesuppe

Recipe by avantgartner.no
Porsjoner

3

porsjoner
Tilberedningstid

20

minutter

Ingredienser

  • 1 gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 ss olivenolje

  • 1 stor potet

  • 1 gulrot

  • 1 L brennesle, de yngste skuddene

  • 8 dl grønnsakskraft, eller vann og 1 buljongterning

  • salt og pepper, smakes til

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk og hvitløk og stek de i litt olivenolje til løken er blank.
  • Tilsett potet og gulrot i små terninger og hell over grønnsakskraft. La grønnsakene koke i kraften i 5 minutter.
  • Tilsett brennesle til gryten og la det koke sammen med resten av grønnsakene i ytterlige 5 minutter, eller til potetene er møre.
  • Bruk en stavmikser til å lage en glatt suppe. Smak til med salt og pepper før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *