Brenneslesuppe – rustikk – varmende – og med helt nydelig farge!
Brenneslesuppe er en klassiker og et sikkert vårtegn, og suppen kan varieres i det uendelige. Denne oppskriften er min standardoppskrift og er helt vegansk.
Server rykende fersk brenneslesuppe med godt brød, en klatt rømme eller med kokt egg.
Brenneslesuppe
Porsjoner
3
porsjonerTilberedningstid
20
minutterIngredienser
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 stor potet
1 gulrot
1 L brennesle, de yngste skuddene
8 dl grønnsakskraft, eller vann og 1 buljongterning
salt og pepper, smakes til
Fremgangsmåte
- Finhakk løk og hvitløk og stek de i litt olivenolje til løken er blank.
- Tilsett potet og gulrot i små terninger og hell over grønnsakskraft. La grønnsakene koke i kraften i 5 minutter.
- Tilsett brennesle til gryten og la det koke sammen med resten av grønnsakene i ytterlige 5 minutter, eller til potetene er møre.
- Bruk en stavmikser til å lage en glatt suppe. Smak til med salt og pepper før servering.
Legg igjen en kommentar