Jeg har skikkelig dilla på brennesle for tiden!

Brennesle er SÅ enkelt å sanke, og det vokser jo nesten over alt. Jeg syns brenneslen er best nå tidlig på våren mens de fortsatt er ganske små, og jeg høster som regel bare de øverste, yngste bladene (skuddspissen).

Pesto er fin måte å bruke brennesle på, og det tar bare noen minutter å slenge sammen. Bruk brenneslepesto der du vanligvis bruker pesto, for eksempel i pastaretter, på brødskiva eller på pizza.
Kom deg ut i skogen på sanketur. Der er mye spennende å finne ute i naturen nå.

Brenneslepesto
Porsjoner
6
porsjonerTilberedningstid
10
minutterIngredienser
2 dl brennesle – de yngste bladene
1 dl pistasjnøtter, kan byttes ut med cashewnøtter eller pinjekjerner
1/2 dl olivenolje
1/2 dl parmesan
salt, smakes til
Fremgangsmåte
- Skyll og rens brenneslen.
- Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en glatt pesto.
- Smak til med salt
Tips
- Oppbevar pestoen i lufttett glass i kjøleskapet i inntil en uke.
Legg igjen en kommentar