Altså! Kan vi snakke litt om hvor enkelt det er å lage syltet rødløk?! Det er jo det ultimate tilbehøret til grillmaten så vel som i en forseggjort salat, også viser det seg å være så fort gjort å lage det selv. Syltet rødløk løfter til og med det evinnelige fiskekakemåltidet i en hektisk hverdag til nye høyder. Hvem skulle trodd?
Denne oppskriften slenger du sammen i en fei og den rekker til et lite glass. Du kan gjerne doble (eller triple!) oppskriften først som sist. Denne varianten er ganske mild i smaken, men hvis du foretrekker en enda syrligere rødløk kan du tilsette litt mer eddik og enn oppskriften tilsier.
Noen ganger lager jeg denne i en sukkerfri variant, og da bruker jeg gjerne sukrin gold i stedet for vanlig sukker og syns det smaker like bra. Bruk det du foretrekker!
Syltet rødløk kan med fordel lages en stund i forveien før du trenger det, den utvikler nemlig mer smak over tid. Ferdig syltet rødløk oppbevarer jeg i opptil en uke i kjøleskapet (men den forsvinner ofte lenge før det).
Syltet rødløk
1
lite glass20
minutesSyltet rødløk, med sukkerfri variant tilgjengelig.
Ingredienser
1 rødløk, i tynne skiver
1 dl vann
0,2 dl hvit eddik (7%)
2 ss sukrin gold (eller vanlig sukker)
1/2 ts hele pepperkorn
Fremgangsmåte
- Kok opp vannet, eddiken og sukkeret / sukrin gold
- Tilsett så rødløken i skiver og pepperkorn til laken, og gi det hele et raskt oppkok
- Ta kjelen av platen og la alt avkjøles før du legger løken i rene glass. Hell over laken til det dekker all løken.
- Server etter noen timer eller oppbevar glasset i kjøleskap til du trenger det
Legg igjen en kommentar