Jeg er en stor tilhenger av å finne en nytte av alt vi dyrker. Landbruk krever veldig mye tid og ressurser, så når vi først er så heldige å kunne høste av det harde arbeidet vi har lagt til grunn syns jeg det er viktig at maten ikke går til spille.
Slik ble denne pestoen til. Den består av deler av grønnsakene som kanskje vanligvis blir ansett som avfall, nemlig det grønne gresset som vokser av gulroten og gresset fra hvitløken. Alt går i pestoen!
Denne lager jeg igjen og igjen gjennom sommeren, spesielt i perioder når vi skal tynne i gulrotåkeren. Pestoen er i tillegg helt genial å fryse ned: jeg fryser den ned i isbitformer og tiner isbit-pestoterninger etter behov. Vanligvis lager jeg denne på slump, så i denne oppskriften har jeg notert ned omtrentlige mengdeforhold:
Gulrotgresspesto
15
minutesIngredienser
5 dl gulrotgress
2 stilker av hvitløksgress
1/2 dl raspet parmesan
4 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 liten håndfull valnøtter
salt, smakes til
Fremgangsmåte
- Kjør alt til en jevn pesto i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt.
Notes
- Du kan bytte ut valnøtter med andre nøtter eller kjerner, feks. pinjekjerner eller cashewnøtter
Legg igjen en kommentar