Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Alt går i pestoen!
Grønnkål er noe av det som vokser best hos oss gjennom hele vekstsesongen og den står seg fint etter noen frostnetter også. Noen ganger sliter jeg faktisk med å få bruk opp all grønnkålen og da er denne oppskriften gull å ha på lur.
Denne oppskriften lager du i en fei og gir nok pesto til et 3-desiliters glass. Den holder seg fint i kjøleskapet en liten uke, men kan også fryses ned til senere bruk.
Bruk grønnkålpesto der du vanligvis bruker pesto, for eksempel til pasta, eller hva med å prøve grønnkålpesto på pizza? Mulighetene er mange.
Hvordan smaker grønnkålpesto?
Grønnkålpestoen har en skarpere smak enn vanlig basilikumspesto og konsistensen er grovere. Hvis du allerede liker grønnkål så tror jeg du kommer til å like grønnkål i pesto også.


Grønnkålpesto
15
minutesIngredienser
1 L grønnkål, uten de groveste stilkene
1 stort fedd hvitløk
1/2 dl raspet parmesan
1/2 dl ekstra jomfru olivenolje
1 neve cashewnøtter, usaltede
1 ts salt, smakes til
Fremgangsmåte
- Kjør alle ingrediensene til en glatt blanding i en blender eller stavmikser. Du må kanskje skrape ned sidene av blenderen noen ganger underveis for å få alt jevnt blandet.
- Smak til med salt.
Ps: Du kan komme til å få litt grønt mellom tennene etter å ha spist denne, så det kan være en idé å ta en kikk i speilet i etterkant av måltidet. Med mindre du har veldig lyst til å gå rundt med et grønt smil resten av dagen da (ja, jeg snakker av erfaring).
Legg igjen en kommentar