Gresskar OG grønnkål på pizza?!
Før du kaller meg gæren – hør på min lille forsvarstale:
Jeg er kjent for å prøve sære kombinasjoner i matverdenen, noen gang med mindre hell enn andre, men denne gangen mener jeg faktisk at jeg er inne på noe.
Kombinasjonen av det søte gresskaret, den salte fetaosten og den aromatiske grønnkålpestoen fordelt på en tynn, sprø bunn gjør denne pizzaen til en smaksopplevelse uten like.
Litt mer om selve oppskriften:
Fremgangsmåten for bunnen er laget med hensyn på å steke bunnen på et vanlig stekebrett i stekeovnen. Dersom du har en pizzastein (eller en egen pizzaovn) kan du med fordel bruke dette.
For å gjøre det enklere kan du også kjøpe ferdig pizzabunn.
Denne pizzaen gir deg masse «gratis» grønnsaker fra grønnkålpestoen, men du kan selvsagt bruke vanlig pesto dersom du foretrekker det.
Pizzaen er forholdsvis enkel å lage, og ikke særlig mer tidkrevende enn en ordinær pizza. Det som tar lengst tid er å vente på at pizzadeigen skal heve, alt annet lager seg nesten selv 😉
Jeg utfordrer deg til å prøve!


Pizza med gresskar, grønnkålpesto og fetaost
4
50
minutesIngredienser
- Bunn
2,5 dl hvetemel
0,5 dl sammalt hvete, kan erstattes med mer hvetemel
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
1 dl vann
- Ovnsbakt gresskar
1/2 hokkaido, uten skall og kjerne
1 ss olivenolje
salt
tørket basilikum og oregano
- Topping
4-5 ss pesto, for eksempel grønnkålpesto
Revet ost, ca. 100-150g.
Fetaost i blokk, ca. 100 g
Directions
- Pizzabunn
- Start med å lagge pizzabunnen: Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett så vannet og olivenolje og elt deigen godt for hånd i om lag 10 minutter eller til du har en smidig deig. Hvis du har en kjøkkenmaskin med eltekrok kan du bruke dette i stedet. Tilsett litt mer hvetemel eller væske etter behov.
- Dekk til bakebollen og la deigen heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse.
- Ovnsbakt gresskar
- Forvarm stekeovnen til 225 grader.
- Del gresskar i små terninger. Plasser de på et bakepapirkledd stekebrett.
- Strø over salt, olivenolje og urter og rør godt rundt slik at alle bitene av gresskaret dekkes med oljen og krydderet.
- Stek gresskarterningene i 10 minutter, eller til de kjennes møre ut. Følg med og rør rundt en gang midt i steketiden for å forsikre deg om at alt blir jevnt stekt. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.
- Pizzaen
- Når deigen er ferdig hevet: form deigen til en rund og tynn bunn oppå et bakepapir. Bruk en kjevle eller trykk den flat med hendene. Bruk litt hvetemel ved utbakingen dersom bunnen er klissete. I samme slengen øker du temperaturen i stekeovnen til 250 grader.
- Smør pestoen jevnt over bunnen før du strø over med revet ost. Topp så pizzaen med ovnsbakt gresskar og fetaosten i terninger. Avslutningsvis kan du drysse over litt tørkede urter.
- Stek pizzaen på 250 grader i 8-12 minutter (varierer fra stekeovn til stekeovn) til osten er smeltet og skorpen har en gylden farge.
Legg igjen en kommentar