Hjemmelaget rødbetesalat

Flere enn meg som blir skikkelig glad av fargerik mat? Denne rødbetesalaten pynter opp ethvert koldtbord og passe ypperlig å lage nå i jula.

Dette er rødbetesalaten med det lille ekstra. I tillegg til rødbetene inneholder den også knasende sprø eplebiter og friske biter av stangselleri.

I klassiske rødbetesalater er det veldig vanlig å bruke syltede rødbeter som utgangspunkt, men i denne oppskriften har jeg gått for å bruke ovnsbakte. Du kan bruke ferdig syltede rødbeter i stedet dersom du ønsker det.

Lag gjerne dobbel porsjon av denne oppskriften dersom du skal servere salaten til et større selskap, for eksempel til julelunsjen.

Forresten – det kan lønne seg å bruke forkle når du tilbereder rødbetene hvis du vil unngå at fargen smitter over på finstasen.

Hjemmelaget rødbetesalat

Recipe by avantgartner.noCourse: TilbehørDifficulty: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedningstid

35

minutter

Det ultimate tilskuddet til koldtbordet.

Ingredienser

  • 2 rødbeter

  • 1 stilk stangselleri

  • 1/2 grønt eple

  • 1/2 rødløk

  • 6 toppede ss rømme, eller kesam o.l.

  • 1 ss majones, kan sløyfes

  • 1 ts sukker

  • 1/2 ts salt

  • 1-2 ss sitronsaft

  • pepper etter ønske

Directions

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Skrell rødbetene og del de i terninger. Legg rødbeteterningene i en ildfast form og drypp over litt olje. Stek rødbetene i ovnen til de er møre, omtrent 20-25 minutter.
  • Del stangselleri og epler i passelige små biter og finhakk rødløken.
  • Når rødbetene er ferdige tilsetter du de sammen med stangsellerien, eplebitene og løken til en liten bakebolle.
  • Deretter tilsetter du rømme, majones (om ønskelig), sukker, salt, pepper og sitronsaft og rør godt rundt. Smak til med mer sitronsaft eller krydder etter ønske.
  • Oppbevar salaten i kjøleskap frem til servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *