Flere enn meg som blir skikkelig glad av fargerik mat? Denne rødbetesalaten pynter opp ethvert koldtbord og passe ypperlig å lage nå i jula.
Dette er rødbetesalaten med det lille ekstra. I tillegg til rødbetene inneholder den også knasende sprø eplebiter og friske biter av stangselleri.
I klassiske rødbetesalater er det veldig vanlig å bruke syltede rødbeter som utgangspunkt, men i denne oppskriften har jeg gått for å bruke ovnsbakte. Du kan bruke ferdig syltede rødbeter i stedet dersom du ønsker det.
Lag gjerne dobbel porsjon av denne oppskriften dersom du skal servere salaten til et større selskap, for eksempel til julelunsjen.


Forresten – det kan lønne seg å bruke forkle når du tilbereder rødbetene hvis du vil unngå at fargen smitter over på finstasen.
Hjemmelaget rødbetesalat
Course: TilbehørDifficulty: Enkel4
porsjoner35
minutterDet ultimate tilskuddet til koldtbordet.
Ingredienser
2 rødbeter
1 stilk stangselleri
1/2 grønt eple
1/2 rødløk
6 toppede ss rømme, eller kesam o.l.
1 ss majones, kan sløyfes
1 ts sukker
1/2 ts salt
1-2 ss sitronsaft
pepper etter ønske
Directions
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Skrell rødbetene og del de i terninger. Legg rødbeteterningene i en ildfast form og drypp over litt olje. Stek rødbetene i ovnen til de er møre, omtrent 20-25 minutter.
- Del stangselleri og epler i passelige små biter og finhakk rødløken.
- Når rødbetene er ferdige tilsetter du de sammen med stangsellerien, eplebitene og løken til en liten bakebolle.
- Deretter tilsetter du rømme, majones (om ønskelig), sukker, salt, pepper og sitronsaft og rør godt rundt. Smak til med mer sitronsaft eller krydder etter ønske.
- Oppbevar salaten i kjøleskap frem til servering.
Legg igjen en kommentar