Potetlapper (Raggmunkar)

Potetlapper, eller raggmunkar som disse kalles på svensk, er skikkelig husmannskost! Disse er superenkle å slenge sammen og passer like godt å lage hjemme som på hytteturen.

Kokefaste potetsorter egner seg best til denne oppskriften. Jeg brukte poteter med skallet på (fordi jeg er lat), men du kan gjerne skrelle potetene før du river de på rivjern.

Slike lapper er også en ypperlig måte å få brukt opp rester av rotgrønnsaker på, og du kan fint bytte ut noe av potetene i oppskriften med for eksempel revet kålrot eller gulrot.

Tradisjonelt serveres raggmunkar gjerne med stekt flesk, en klatt rømme og/eller rørte tyttebær.  

Oppskriften gir omtrent 10 potetlapper.

Potetlapper (Raggmunkar)

Recipe by avantgartner.no
Mengde

10

lapper
Tilberedningstid

10

minutter + steking

En enkel oppskrift på en klassiker!

Ingredienser

  • 1 egg

  • 1 dl hvetemel (eller speltmel)

  • 2 dl melk

  • 1 klype salt

  • 300 gram poteter

  • Smør til steking

Directions

  • Visp sammen egg, mel, melk og salt i en bakebolle til du har en glatt røre.
  • Riv potetene grovt på et rivjern og blant de lett sammen med røren. La gjerne røren svelle noen minutter før steking.
  • Stek lappene på middels-høy varme i smør i en stekepanne. Beregn omtrent 2 ss røre per potetlapp og fordel røren utover i stekepannen når du steker de slik at du får tynne lapper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *