Grove frokostrundstykker med gulrot (eltefrie)

Sa noen nystekte rundstykker til helgefrokosten?

Deigen til disse eltefrie rundstykkene rører du sammen på null komma niks på kveldstid og steker påfølgende morgen.

Disse rundstykkene inneholder en stor andel grovt mel, noe som gjør at de metter godt. I tillegg inneholder de gulrot som gjør at de holder seg ekstra saftige tross mengden med grovt mel. Jeg har gått for å bruke hvetemel i denne oppskriften, men du kan også bake disse med speltmel om du foretrekker det.

Oppskriften gir omtrent 12 rundstykker

Grove frokostrundstykker med gulrot (eltefrie)

Mengde

12

rundstykker

Ingredienser

  • 100 gram siktet hvetemel

  • 250 gram sammalt hvete, finmalt

  • 100 gram lettkokte havregryn

  • 3 ss solsikkekjerner

  • 2 ss linfrø

  • 1 ts salt

  • 1 ts tørrgjær

  • 1 gulrot, omtrent 100-150 gram

  • 4 dl vann

Fremgangsmåte

  • Bland alle de tørre ingrediensene (alt bortsett fra gulrot og vannet) i en stor bakebolle og rør rund med en sleiv.
  • Riv gulroten på et rivjern og tilsett dette til bakebollen. Tilsett vannet litt etter litt under omrøring til alle ingrediensene er godt blandet. Deigen skal bli klissete, men ikke rennende.
  • Bruk en pose til å dekke til bakebollen slik at overflaten av deigen ikke tørker ut. La deigen heve et lunt sted i omtrent 6-8 timer, eller over natten, til deigen har doblet i størrelse.
  • Når deigen er ferdig hevet: Forvarm stekeovnen til 220 grader.
  • Bruk en skje til å lage klatter av rundstykker på et bakepapirkledd stekebrett. Deigen er ganske klissete å jobbe med, så det er fint å bruke en skje til å bedre forme rundstykkene.
  • Rundstykkene stekes i midterste rille i ovnen i omtrent 12-15 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.
  • Hvis du er usikker på om de har stått lenge nok i ovnen kan du ta ut et rundstykke og banke forsiktig på undersiden av det. Hvis det avgir en hul lyd så er de ferdige.

    Slik ser deigen ut når alt er blandet sammen – klar til heving.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *