Gnocchi verdi – Grønn gnocchi med brennesle

Gnocchi verdi – grønn gnocci – får vanligvis sin nydelige, grønne farge fra spinat, men min variant inneholder brennesle.

Gnocchi er en slags melbolle bestående av potet og mel. Det er nesten som en slags hjemmelaget pasta, bare at du ikke trenger pastamaskin for å lage det.

Tillagingen er en prosess i flere steg, men det er ikke spesielt vanskelig – det krever bare litt tålmodighet. Det føles nesten litt romantisk å lage gnocchi hjemme!

Når det gjelder servering så er det bare å slippe fantasien løs. Jeg har gjort det enkelt og servert gnocchi med rød pesto og et dryss parmesan denne gangen, men gnocchi gjør seg også godt i en salat med geitost, i en klassisk tomatsaus, eller hva med å ovnsbake gnocchi i en fløtesaus?

Brett opp ermene, sett på favorittmusikken og lag hjemmelagde gnocchi med ferskplukket brennesle du også!<3

Gnocchi verdi – Grønn gnocchi med brennesle

Recipe by avantgartner.no
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedningstid

60

minutter

Ingredienser

  • 500 gram poteter

  • 5 dl brennesle, de øverste skuddene.

  • 1,5 dl hvetemel

  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Kok potetene til de er møre. La de avkjøle seg før du lager resten. Du kan gjerne koke potetene dagen i forveien.
  • Riv de kokte, avkjølte potetene fint på et rivjern. Mal brennesleskuddene til små biter i en kraftig blender.
  • Bland de finrevne potetene, brenneslebitene, hvetemel og salt i en bakebolle. Bruk hendene til å kna til du har en sammenhengende og formbar deig. Tilsett mer mel ved behov.
  • Rull deigen til en avlang pølse og del i små biter. Bruk baksiden av en gaffel til å trille hver bit av deig slik at du får det typiske gnocchi-mønsteret.
  • Kok opp vann til rett under kokepunktet i en stor kjele. Ha gnocchien oppi kjelen og la de trekke. Gnocchien er ferdig når de flyter til toppen av vannet, dette tar kun få minutter. Fisk opp gnocchien med en fiskeøse.
  • Server gjerne gnocchi med din favorittomatsaus og et dryss parmesan

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *