Gresskarpasta

Jeg elsker gresskar! Jeg elsker pasta! Da måtte jo gresskarpasta være en sikker vinner.

Denne pastasausen ser jeg frem til å kunne lage hver høst og er en fin variasjon til mer klassiske pastaretter. Siden gresskar oftest kun er å få tak i en liten periode på høsten føles det i tillegg litt eksklusivt, og enda mer stas var det å lage denne etter at jeg begynte å dyrke gresskar selv.

Gresskaret jeg bruker i denne oppskriften er av typen hokkaido. Gi det en sjanse hvis du aldri har smakt gresskar før!

Gresskarpasta

Recipe by avantgartner.no
Mengde

2

personer
Tilberedningstid

40

minutes

En fyldig og fløyelsmyk pastasaus av gresskar som enkelt kan lages helt vegansk

Ingredienser

  • 1/2 hokkaido, uten skall og kjerne, i terninger

  • 1 liten gul løk, delt i fire

  • 1 fedd hvitløk

  • salt, pepper og paprikapulver

  • 1-2 ss olivenolje

  • Ønsket type pasta til to personer

  • 1/2 dl melk eller plantebasert alternativ

  • 1 ss sitronsaft

  • Friske urter, feks oregano og basilikum

  • Parmesan, til servering (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  • Bland gresskarterningene, løken og hvitløken i en ildfast form sammen med krydderet og olivenolje. Bak dette i ovnen på 200 grader i ca 20-30 minutter, eller til gresskaret kjennes mør ut. Rør rundt et par ganger underveis i steketiden.
  • I mellomtiden koker du pasta etter anvisning på pakken.
  • Når grønnsakene er ferdige moses de til en jevn blanding med en stavmikser eller blender. Tilsett melken (eller plantebasert alternativ), og spe eventuelt på med litt pastavann dersom sausen kjennes for tykk ut.
  • Smak til sausen med sitronsaft, salt og pepper og friske urter etter eget ønske. Gi sausen et lite oppkok og vend inn den nå ferdigkokte pastaen.
  • Server gjerne med et dryss parmesan.

Notes

  • Denne oppskriften kan enkelt lages helt vegansk ved at du bruker plantebasert alternativ til melk og sløyfer parmesanen. Næringsgjær er et vegansk alternativ til parmesan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *