Gresskarsuppe med paprika

Denne oppskriften ser jeg frem til å lage hvert eneste år, og ekstra stas var det å tilberede denne etter at jeg begynte å dyrke gresskar selv! 
 
Gresskar er en SÅ fantastisk matvare som dessverre er veldig undervurdert her til lands. Den kan brukes til alt fra bakst, til supper, gryter og sauser og har en mild og rund smak.

Det fins mange ulike sorter av gresskar. Selv har jeg mest erfaring med å dyrke hokkaido, som er en type matgresskar som er litt mindre i størrelse enn de gresskarene man ofte forbinder med feks. halloweenfeiringen i oktober. 

Hvis du ikke dyrker din egen hokkaidogresskar kan du heldigvis finne det i flere velassorterte matbutikker gjennom hele høsten.

Mer gresskar til folket!

Gresskarsuppe med paprika

Recipe by avantgartner.no
Servering

2

personer
Tilberedningstid

35

minutter
Årstid

Høst

En vegansk suppeoppskrift med gresskar og paprika, perfekt å servere en litt kjølig høstkveld.

Ingredienser

  • 1 liten gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 chili, kan sløyfes

  • 1 ss olivenolje, til steking

  • 1/2 hokkaidogresskar, ca 600 gram uten skall og kjerne

  • 1 spisspaprika

  • 1 potet

  • 9 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning (eller 9 dl god kraft)

  • 1 ss paprikapulver

  • 1 ss malt gurkemeie

  • 1 ss tomatpuré

  • 1 dl plantebasert alternativ til matfløte

  • salt og pepper, smakes til

  • tørkede urter, feks oregano og basilikum

Fremgangsmåte

  • Stek finhakket løk og hvitløk i litt olivenolje i en egnet gryte til løken er blank.
  • Tilsett finhakket chili, gresskar og potet i terninger og paprikaen i tykke skiver sammen med gurkemeien, paprikapulveret og tomatpureen og la det hele surre på medium varme under omrøring et minutts tid.
  • Tilsett vannet og buljongterningen (eller kraft) og gi det hele et oppkok. La det småkoke videre til gresskar- og potetterningene kjennes møre ut, ca 10 minutter (avhenger av størrelsen på grønnsakene) 
  • Bruk en stavmikser til å blande alt sammen til en jevn og glatt suppe. Tilsett så fløten litt etter litt til ønsket konsistens
  • Smak til med salt, pepper og tørkede urter om ønskelig. Server umiddelbart.

Notater

  • Denne oppskriften kan gjøres helt vegansk hvis du bruker plantebasert alternativ til matfløte. Du kan selvsagt bruke vanlig matfløte hvis du foretrekker det.
  • Bruk så mye eller lite chili du foretrekker
  • Juster mengden væske (kraft/fløte) etter behov dersom du syns suppen blir for tykk.

Server gjerne suppen med godt brød og en klatt med rømme (eller plantebasert alternativ).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *