Grønnsaks-quesadillas

Lyst på noe skikkelig digg til lunsj? Lag disse grønnsaksfylte quesadillaene!

Tenk at noe som smaker SÅ digg også kan være sunt!

Jeg lager ofte quesadillas til lunsj når jeg har hjemmekontor, men det passer like godt til middag en dag du vil lage noe kjapt og enkelt, for disse slenger du sammen på under 20 minutter.

Alt du trenger til grønnsaksfylte quesadillas:

Har du noen grønnsaker til overs som begynner å synge på siste verset? Sleng de med i fyllet! Selv har jeg gått for å fylle tortillalefsene med gul paprika, squash og spinat denne gangen, men de fleste grønnsaker passer inn i en quesadilla.

Så enkelt er det:

  • Start med fyllet: stek grønnsakene sammen med krydder og salsa
  • Fyll halvparten av tortillalefsen med grønnsaksfyllet og ost, brett i to og stek lefsen på begge sidene.

Obs: Prøv å unngå fristelsen av å overfylle disse. Da ender du bare opp med at fyllet tyter ut under steking. La det heller være igjen en liten kant av tortillalefsen uten grønnsaksfyllet, da blir det så mye lettere å brette lefsen i to slik at den holder seg lukket under steking.

  • Til servering deler du hver quesadilla i tre triangler.

Server quesadillas med rømme, hakket frisk koriander eller med min mango- og tomatsalsa.

Grønnsaksquesadillas

Recipe by avantgartner.no
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedningstid

20

minutter
MåltidLunsj / middag

Quesadillas – tortillalefser fylt med grønnsaker og ost.

Ingredienser

  • 1 liten rødløk

  • 1 paprika

  • 1/2 squash

  • 1 god håndfull spinat

  • 1 ts spisskummen

  • 1 ts paprikapulver

  • 1 dl salsa / tacosaus, eller annen ferdig tomatsaus

  • Frisk koriander etter ønske

  • salt og pepper, smakes til

  • 4 store tortillalefser, gjerne grove

  • 3-4 dl revet ost

Fremgangsmåte

  • Finhakk rødløk og stek i litt olivenolje til løken blir myk og blank. Tilsett paprika og squash i små terninger og stek videre under omrøring i et par minutter.
  • Vend inn spinaten sammen med krydderet, frisk koriander og salsa/tomatsausen. Smak til med salt og pepper.
  • Gjør klar tortillalefsene: Fordel 1/4 av grønnsaksfyllet i halvparten av en lefse. Ha over litt revet ost og brett lefsen i to.
  • Stek quesadillaen på middels varme i en stor stekepanne i et par minutter på hver side, eller til utsiden er gylden og osten har smeltet.
  • Del hver quesadilla i tre og server med rømme, salsa og litt frisk, finhakket koriander.

Tips

  • Du kan også steke quesadillas på en rist i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *