Du vet når du har lyst på en kopp med noe varmt oppi, men ikke vet helt hva? Noe som er velsmakende og som gjør godt en kjølig vinterkveld, men som ikke er like søtt som varm sjokolade, og heller ikke like krydret som en kopp chai? Da er gullmelk et perfekt alternativ.
Gullmelk inneholder gurkemeie, noe som gir drikken den fine, gule fargen. I oppskriften oppgir jeg mengder for én kopp, men du må gjerne doble oppskriften til så mange kopper du trenger. Bruk den koppen du skal drikke av til å måle opp mengden med melk.
Gullmelk – en favoritt på kalde kvelder
Mengde
1
koppTilberedningstid
5
minutterIngredienser
1 kopp havredrikk (eller annen type melk)
1 ts malt gurkemeie
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts kanel
1 dryss sort pepper
1 ts honning (kan sløyfes eller erstattes med sukrin gold for sukkerfri variant)
Directions
- Varm opp melken i en kasserolle.
- Rør inn kryddrene og søtning med en visp til alt er blandet godt inn.
- Gi alt et lite oppkok. Server umiddelbart.
Legg igjen en kommentar