Er du som meg og syns at det er for få biter av kokossjokoladen i twistposen? Da er dette din lykkedag, for her følger en oppskrift på en hjemmelaget variant av en slik kokossjokolade. Det er såå enkelt å lage kokossjokolade selv, også smaker det jo i tillegg SÅ digg!
Om ingrediensene
Denne oppskriften inneholder kun 5 (!) ingredienser og du får tak i samtlige på vanlige velassorterte matbutikker. I oppskriften bruker jeg kokoskrem. Dette finner du som regel i samme hylle som kokosmelk. Kokoskrem er rett og slett en mer kremete og tykkere variant enn vanlig kokosmelk.
Til sjokoladetrekket brukes kokosolje sammen med sjokolade. Dette er for å gjøre den smeltede sjokoladen mer tyntflytende slik at det blir lettere å dyppe bitene av kokos oppi.
Det kan fort bli mye kliss med smeltet sjokolade og biter av kokos her og der, så jeg bruker et bakepapir til å plassere de ferdig dyppede kokossjokoladene på til sjokoladen er stivnet. Da blir det i tillegg lettere å overføre sjokoladen til en egnet beholder senere, pluss at oppvasken går mye kjappere 😉



Sukkerfri variant
Dersom du ønsker å lage en sukkerfri variant av denne sjokoladen så kan du bruke sukkererstatninger som for eksempel sukrin eller liknende i stedet for honning, samt bytte ut vanlig kokesjokolade med sukkerfri sjokolade.
Hvordan gjøre denne oppskriften vegansk?
Hvis du vil gjøre denne oppskriften vegansk kan du bytte ut honningen med for eksempel lønnesirup. Sørg også for at sjokoladen du bruker er vegansk, det fins mange gode på markedet. Selv bruker jeg mørk kokesjokolade fra Coop, den er faktisk vegansk!


Hjemmelaget kokossjokolade / Bounty
40
biter1,5
timeOppskriften gir omtrent 40-50 små biter.
Ingredienser
1 kartong kokoskrem (250 mL)
150 gram kokosmasse
2-3 ss honning
200 g mørk kokesjokolade, eller den sjokoladen du foretrekker
2 ss kokosolje
Directions
- Bland sammen kokosmasse, honning og kokoskrem.
- Dekk til en brødform eller en ildfast form med bakepapir før du trykker kokosblandingen utover i formen.
- Plasser formen i fryseren i minst 1-1,5 time. Etter det blir det lettere å dele kokosen i biter.
- Når kokosmassen har stivnet deles den i passelige biter med en kniv.
- Smelt sjokoladen og kokosoljen i vannbad. Dypp biter av kokosen i sjokoladetrekket til kokosen er godt dekket på alle sidene.
- Plasser kokossjokoladebitene på et bakepapir og la bitene stå i kjøleskapet til sjokoladetrekket har stivnet. Deretter kan du overføre bitene til en ønsket, tett beholder.
- Kokossjokoladen oppbevares i kjøleskap.
Legg igjen en kommentar