Dette er en enkel hverdagsmiddag med mye smak, og den er til og med vegansk! Karrigryten inneholder både gresskar og kikerter, og sammen med karri og kokosmelk er dette et perfekt måltid å varme seg på en kald vinterkveld.
Server gjerne karrigryte med ris og/eller nan, ekstra hakket koriander og noen båter av lime.
Litt om ingrediensene
Gresskar: Flaskegresskar har en mild og søtlig smak, og er definitivt stjernen i denne oppskriften. Hvis du ikke har smakt gresskar før anbefaler jeg å gjøre det nå!
Flaskegresskar kan du kjøpe på velassorterte matbutikker (eller du kan dyrke det selv;)) Du kan bruke andre typer matgresskar også.

Karri: Her har jeg brukt gult karripulver som du får kjøpt på dagligvareforretninger. Du kan justere mengden karri etter ønske. Hvis du er usikker på hvor mye du liker så kan du starte med 1 ss og eventuelt smake deg frem til en sterkere smak.
Gurkemeie- og korianderpulver: Ekstra gurkemeie for fargens skyld og litt korianderpulver tilfører ekstra smak til gryten.
Tomatpuré: Tomatpuré tilsettes denne oppskriften for å tilføre litt sødme og en rundere smak, ikke egentlig for å gi smak av tomat. Du kan sløyfe tomatpureen eller du kan erstatte det med for eksempel en ts brunt sukker, noe som også vil gi en mer balansert smak.
Koriander: Litt hakket, frisk koriander gjør seg godt i denne oppskriften og tilfører mer smak enn bare koriander i pulverform.
Karrigryte med gresskar og kikerter
3
porsjoner35
minutterIngredienser
1 liten gul løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
2-3 ss karripulver
1 ts tørket koriander
1 ts gurkemeiepulver
1 ts tomatpuré
1/2 flaskegresskar (omtrent 400 gram)
1 kartong (250 ml) fullfett kokosmelk
2 dl grønnsakskraft (eller vann + 1/2 buljongterning)
1 kartong kikerter (230 gram skylt og avrent)
1 neve frisk koriander
salt og pepper, smakes til
Olivenolje til steking
Fremgangsmåte
- Finhakk løk, hvitløk og chili og stek dette i en gryte på middels varme til løken er blank og myk.
- Tilsett karri, tørket koriander, gurkemeie og tomatpuré under omrøring og la dette steke med løken et minutts tid.
- Del gresskaret i terninger og tilsett disse til gryten. Ha så i kokosmelken og kraft og gi gryten et oppkok.
- La gryten småkoke under lokk til gresskaret begynner å bli mørt. Tiden dette tar avhenger av størrelsen på gresskarterningene, men omtrent 10-15 minutter.
- Når gresskaret begynner å nærme seg ferdig kokt tilsetter du kikerter og frisk koriander. Fortsett å la gryten småkoke til kikertene er gjennomvarme.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt mer karri før servering.
Notater
- Hvis du syns gryten blir litt for tyntflytende kan du jevne den ut med litt maizena slik: bland 1 ts maizena med litt kaldt vann i et glass og rør rundt slik at maizenaen løses opp fullstendig. Tilsett jevningen til gryten mot slutten av koketiden og rør rundt.
- Server karrigryten med ris, limebåter og frisk koriander til garnityr
Legg igjen en kommentar