Finnbiff går så forsvinnende fort å lage, men smaker likevel sykt godt. Finnbiff egner seg både som festmåltid og som en helt ordinær søndagsmiddag.
Dette er en av mine signaturoppskrifter og oppskriften er inspirert av hvordan jeg selv har fått servert finnbiff gjennom oppveksten.
Server gjerne finnbiff med potetmos og tyttebær.
Klassisk finnbiff
Porsjoner
3
porsjonerTilberedningstid
25
minutterIngredienser
1 liten gul løk
350 gram skavet reinkjøtt
1 gulrot
2 ss smør, til steking
3 dl matfløte
1 ss soyasaus (redusert salt)
1 skive brun geitost, eller annen brunost
salt og nykvernet pepper, smakes til
Fremgangsmåte
- Hakk løken i grove biter og stek i litt smør i en dyp gryte til løken er blank og myk.
- Tilsett reinkjøttet og stek videre under omrøring til kjøttet nesten er gjennomstekt. Krydre reinkjøttet med litt salt og pepper.
- Tilsett så gulroten i tynne skiver, før du tilsetter matfløte, soyasaus og brunost. Gi gryten et lite oppkok.
- La gryten godgjøre seg på middels-lav varme til sausen har tyknet noe, dette tar kun noen minutter.
- Smak eventuelt til med salt og pepper. Server umiddelbart.
Tips
- Du kan gjerne la reinskaven tine litt på kjøkkenbenken før stekning, da blir den enklere å steke jevnt.
Legg igjen en kommentar