Dette er den typen matrett som ikke tar seg like godt ut på kamera som i virkeligheten, så du må nesten bare stole på meg når jeg sier at denne paien MÅ du bare prøve!
Hvis du ikke allerede har fått dilla på gresskar så får du det nå. Kombinasjonen av sprø paibunn, det søte gresskaret, hvitløksstekt grønnkål pluss den salte fetaosten på toppen fungerer så sykt bra sammen.
Jeg har gått for å bruke flaskehalsgresskar til denne oppskriften, men du kan bruke andre typer matgresskar også.


Sett av litt ekstra tid til middag i helga og lag denne:
Pai med gresskar, grønnkål og fetaost
6
Porsjoner60
minutterIngredienser
- Bunn
2 dl havremel
1/2 dl hvetemel
50 gram smør, romtemperert
1,5 dl kesam original
1/2 ts salt
1 ss kaldt vann, ved behov
- Grønnsakene
200 gram flaskehalsgresskar, i terninger
2 gode never hakket grønnkål
2 fedd hvitløk, finhakket
frisk timian
olivenolje til steking
- Eggestand
3 egg
3 dl matfløte
1 ts salt
1/2 ts pepper
- Topping
Fetaost i blokk, omtrent 100 gram
Fremgangsmåte
- Bunn
- Tilsett alle ingrediensene bortsett fra vann til en liten bakebolle. Bruk hendene til å kna deigen lett sammen. Tilsett vann, 1 ss om gangen, ved behov. Deigen skal henge sammen, men den skal være litt mykere enn vanlig paideig.
- Bruk fingrene til å trykke deigen jevnt utover en paiform. Prikk bunnen med en gaffel.
- Forstek bunnen på 180 grader i 8-10 minutter.
- Grønnsakene
- I en gryte eller dyp stekepanne: stek gresskarterningene i litt olivenolje på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til gresskaret er mørt. Rør rundt underveis.
- Når gresskarterningene er nesten gjennomstekte tilsetter du grønnkål, finhakket hvitløk, frisk timian og salt og pepper etter ønske. Stek videre i et par minutter under omrøring.
- Eggestand
- Visp sammen ingrediensene til eggestanden.
- Paien
- Fordel grønnsakene utover den forstekte paibunnen.
- Tilsett så eggestanden. Til slutt smuldrer du fetaost over paien.
- Stek paien i omtrent 35 minutter, eller til den er gylden. La paien hvile noen minutter før servering.
Legg igjen en kommentar