En god saus er det som skal til for å gjøre måltidet komplett.
Denne sausen inneholder stekt paprika, urter og parmesan, noe som gjør det til en rund og mild saus som kan passe til mye. Oppskriften ble til da jeg spesifikt trengte noe å servere sammen med stekt torsk, men sausen passer like godt til kylling, vegetariske fileter eller det du ellers ville servert en paprikasaus til.
Paprikasaus – perfekt til hvit fisk
Course: TilbehørMengde
5
porsjonerTilberedningstid
20
minutterEn saus som passer utmerket til hvit fisk.
Ingredienser
1/2 gul løk, i terninger
1/2 spisspaprika, i skiver
1 ts tørket oregano og basilikum
2 ss smør + litt til steking
2 ss hvetemel
4 dl melk
1 ts paprikapulver
3 ss revet parmesan
salt og pepper, smakes til
Directions
- Start med å steke løken blank med litt smør i en kasserolle på middels varme. Når løken er blank og myk tilsetter du paprikaen og de tørkede urtene og steker i et par minutter til under omrøring.
- Fjern løken og paprikaen fra kasserollen og legg det over i en skål til senere.
- Smelt smøret i kasserollen. Skru ned varmen og tilsett hvetemel. Bruk en visp og rør inn hvetemel med smøret til en jevn blanding.
- Spe på med melken litt etter litt under omrøring.
- Gi sausen et oppkok og tilsett paprikapulver og parmesan samt den stekte løken og paprikaen fra tidligere. Bruk så en stavmikser til å blande alt slik at du får en glatt saus.
- Smak til sausen med salt og pepper og la den småkoke under omrøring til den har tyknet litt. Server umiddelbart.
Legg igjen en kommentar