Pasta med grønnkål i kremet tomatsaus

En lun pastarett slår aldri feil.

Men – grønnkål i pastasaus?! Det funker faktisk overraskende bra om jeg så skal si det selv.

Det tar omtrent like lang tid å lage sausen som det tar å koke pastaen, noe som gjør denne retten til en smakfull redning i hverdagen. Ikke la grønnkålen i sausen skremme deg.

Pasta med grønnkål i kremet tomatsaus

Recipe by avantgartner.no
Personer

2

Tilberedningstid

20

minutes

En enkel og rask pastarett med kremet tomatsaus

Ingredienser

  • Pasta tilsvarende 2 personer, gjerne fullkorn

  • 1 sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ts tørket basilikum og oregano

  • 1 klype tørkede chiliflak (kan sløyfes)

  • 2 håndfuller cherrytomater

  • 3-4 ss tomatpuré

  • 2 dl matfløte, eller plantebasert alternativ

  • 1-2 ss pastavann

  • 1 neve grønnkål, uten de groveste stilkene

  • salt og nykvernet pepper

  • Parmesan, til servering

Fremgangsmåte

  • Start med å koke valgfri pasta etter anvisning på pakken.
  • Stek finhakket sjalottløk i olivenolje til løken er blank. Tilsett så hakket hvitløk, urtene og chiliflak og la det hele surre i et minutts tid under omrøring.
  • Tilsett cherrytomatene i biter og la de steke sammen med løken og krydderet til tomatene begynner å bli myke. Tilsett så tomatpuréen og rør godt rundt.
  • Tilsett matfløte og la alt få et lite oppkok under omrøring. Dersom sausen blir veldig tykk kan du tilsette noen spiseskjeer med pastavann litt etter litt.
  • Mot slutten tilsetter du hakket grønnkål. La alt trekke til grønnkålen har blitt litt mykere.
  • Smak til sausen med salt og nykvernet pepper før du tilsetter den nå ferdig kokte pastaen. Server umiddelbart og gjerne med et dryss parmesan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *