En lun pastarett slår aldri feil.
Men – grønnkål i pastasaus?! Det funker faktisk overraskende bra om jeg så skal si det selv.
Det tar omtrent like lang tid å lage sausen som det tar å koke pastaen, noe som gjør denne retten til en smakfull redning i hverdagen. Ikke la grønnkålen i sausen skremme deg.
Pasta med grønnkål i kremet tomatsaus
Personer
2
Tilberedningstid
20
minutesEn enkel og rask pastarett med kremet tomatsaus
Ingredienser
Pasta tilsvarende 2 personer, gjerne fullkorn
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts tørket basilikum og oregano
1 klype tørkede chiliflak (kan sløyfes)
2 håndfuller cherrytomater
3-4 ss tomatpuré
2 dl matfløte, eller plantebasert alternativ
1-2 ss pastavann
1 neve grønnkål, uten de groveste stilkene
salt og nykvernet pepper
Parmesan, til servering
Fremgangsmåte
- Start med å koke valgfri pasta etter anvisning på pakken.
- Stek finhakket sjalottløk i olivenolje til løken er blank. Tilsett så hakket hvitløk, urtene og chiliflak og la det hele surre i et minutts tid under omrøring.
- Tilsett cherrytomatene i biter og la de steke sammen med løken og krydderet til tomatene begynner å bli myke. Tilsett så tomatpuréen og rør godt rundt.
- Tilsett matfløte og la alt få et lite oppkok under omrøring. Dersom sausen blir veldig tykk kan du tilsette noen spiseskjeer med pastavann litt etter litt.
- Mot slutten tilsetter du hakket grønnkål. La alt trekke til grønnkålen har blitt litt mykere.
- Smak til sausen med salt og nykvernet pepper før du tilsetter den nå ferdig kokte pastaen. Server umiddelbart og gjerne med et dryss parmesan.
Legg igjen en kommentar