Dagens oppskrift er en pastagrateng som inneholder grønnkål, paprika og en nydelig creme fraîche-saus.
I et forsøk på å få en oversikt over mine sesongbaserte oppskrifter av mat fra hagen har jeg etter hvert innsett at jeg lager veldig mye pasta. Snart må jeg kanskje døpe om hele nettsiden min til heller å hete Pastabloggen.


PASTAGRATENG MED GRØNNKÅL OG PAPRIKA
Porsjoner
3
porsjonerTilberedningstid
40
minutterIngredienser
250 gram fullkornspasta, gjerne penne eller fusilli
2 fedd hvitløk
1 boks creme fraiche (2,5 dl)
1 dl melk
1 ts tørket oregano
1/2 buljongterning
1 ts paprikapulver
1 ts salt
1/2 ts pepper
50 gram grønnkål
1/2 rød paprika
100 gram revet ost, gjerne en blanding av ulike typer
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Kok pastaen halvparten av tiden som står angitt på pakken. Hell av vannet.
- I en bolle: bland sammen finhakket hvitløk, creme fraîche og melk.
- Smuldre buljongterningen og tilsett den sammen med resten av krydderet til creme fraiche-blandingen.
- Grovhakk grønnkål og strimle paprikaen i passelige biter.
- Bland sammen den halvkokte pastaen, grønnkål og paprika med creme fraiche-sausen. Ha alt over i en ildfast form, og strø over med revet ost. Hvis du vil kan du dandere gratengen med noen paprikaskiver på toppen.
- Stek gratengen på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.
Notater
- Oppskriften gir nok til en liten ildfast form (omtrent 15×30 cm)
Legg igjen en kommentar