Hummus må jo være noe av det mest anvendelige tilbehøret som finnes. Denne hummusen inneholder i tillegg rødbeter, noe som gir den en helt fantastisk rosafarge.
Bruk den som dip til potetgull eller grønnsaksstaver, som pålegg, til salat, eller sever den sammen med ostefatet neste gang du inviterer til ost og kjeks-kveld!
Rødbetehummus
Course: TilbehørPorsjoner
4
Tilberedelsestid
25
minutesEn liten vri på den elskede hummusen!
Ingredienser
1 rødbete
1 boks kokte kikerter, skylt og avrent
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 toppede ss tahini
1 ss sitronsaft
1 ts salt
1 ts spisskummen
1/2 dl iskaldt vann – kan sløyfes eller erstattes med mer olje
Fremgangsmåte
- Start med å ovnsbake rødbeten: Del beten i terninger og fordel bitene utover en oljet ildfast form. Bak på 180 grader i ca. 10 minutter, eller til beten er mør. Rør rundt underveis i steketiden.
- I en blender / food processor: bland sammen de bakte rødbeteterningene med de resterende ingrediensene foruten vannet.
- Tilsett iskaldt vann (eller mer olje) litt etter litt til du har en jevn og myk hummus. Mengden du trenger avhenger av hvor myke kikertene du bruker er.
- Smak til med salt og eventuelt mer krydder etter ønske
Notes
- Hummusen holder seg fint i kjøleskap en ukes tid
Legg igjen en kommentar