Rødbetehummus

Hummus må jo være noe av det mest anvendelige tilbehøret som finnes. Denne hummusen inneholder i tillegg rødbeter, noe som gir den en helt fantastisk rosafarge.

Bruk den som dip til potetgull eller grønnsaksstaver, som pålegg, til salat, eller sever den sammen med ostefatet neste gang du inviterer til ost og kjeks-kveld!

Rødbetehummus

Recipe by avantgartner.noCourse: Tilbehør
Porsjoner

4

Tilberedelsestid

25

minutes

En liten vri på den elskede hummusen!

Ingredienser

  • 1 rødbete

  • 1 boks kokte kikerter, skylt og avrent

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ss olivenolje

  • 2 toppede ss tahini

  • 1 ss sitronsaft

  • 1 ts salt

  • 1 ts spisskummen

  • 1/2 dl iskaldt vann – kan sløyfes eller erstattes med mer olje

Fremgangsmåte

  • Start med å ovnsbake rødbeten: Del beten i terninger og fordel bitene utover en oljet ildfast form. Bak på 180 grader i ca. 10 minutter, eller til beten er mør. Rør rundt underveis i steketiden.
  • I en blender / food processor: bland sammen de bakte rødbeteterningene med de resterende ingrediensene foruten vannet.  
  • Tilsett iskaldt vann (eller mer olje) litt etter litt til du har en jevn og myk hummus. Mengden du trenger avhenger av hvor myke kikertene du bruker er.
  • Smak til med salt og eventuelt mer krydder etter ønske

Notes

  • Hummusen holder seg fint i kjøleskap en ukes tid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *