Smakfull gryterett med kål

Denne oppskriften er inspirert av min mamma. Dette er den typen gryterett som jeg jublet over å få servert gjennom oppveksten, og her har jeg gjengitt oppskriften fritt etter minne. Min mor lager denne gryteretten med lammeskav, men i et forsøk på å lage plantebaserte oppskrifter har jeg laget en versjon med vegetarisk farse i stedet.

Denne oppskriften er en helt GENIAL måte å få bruk opp større mengder kål på og inneholder hele 8 dl kinakål! Det høres kanskje i det meste laget ut, men kinakål mister mye volum under steking. Du kan variere med både kinakål, hvitkål og savoykål (og sikkert andre kålsorter enn disse også, men det har jeg ikke testet selv 😉)

Du kan justere styrken på denne retten ved å bruke så mye eller lite chili du ønsker. Uansett er dette en kallgod og smaksrik hverdagsmiddag som jeg håper du får like mye glede av som jeg gjør.

Server gjerne gryteretten med poteter i ønsket variant eller med ris.

SMAKFULL GRYTERETT MED KÅL

Recipe by avantgartner.noCourse: MiddagDifficulty: Enkel
Mengde

3

porsjoner
Tilberedningstid

30

minutter

En smaksrik gryterett du lager i en fei!

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje

  • 1 rødløk, i skiver

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1/2 rød chili, finhakket

  • 250 g vegetarisk farse, eventuelt lammeskav eller karbonadedeig om du spiser kjøtt

  • 1 spisspaprika, i skiver

  • 8 dl kinakål, finstrimlet

  • vårløk, til garnityr

  • Saus
  • 3 ss soyasaus (redusert salt)

  • 1 ts brunt sukker

  • 1 dl kaldt vann

  • 1/2 lime, saften

  • 1 ts potetmel

  • salt og pepper, smakes til

Fremgangsmåte

  • Stek rødløk i skiver på middels varme i en dyp gryte til løken er myk. Tilsett hvitløk og chili og la det surre et minutts tid.
  • Tilsett farsen og stek under omrøring til farsen er gylden og gjennomstekt. Tilsett noe mer olivenolje om nødvendig.
  • Tilsett paprika og kål i strimler og rør god rundt.
  • Bland alle ingrediensene til sausen sammen i et glass (obs: viktig å bruke kaldt vann når du skal røre ut potetmelet, hvis ikke blir det veldig klumpete)
  • Mot slutten av steketiden tilsetter du ingrediensene til sausen i gryta. Rør rundt til sausen er godt fordelt over resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  • Server umiddelbart og gjerne sammen med potetmos eller med ris. Dryss over noen skiver med vårløk som garnityr.

Notes

  • Du kan erstatte kinakål med andre kålsorter, for eksempel savoykål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *