Syltet rødkål

«Hva skal jeg bruke all denne kålen til??»

Dette er et spørsmål jeg til stadighet møter på andelsgården. Vi har periodevis VELDIG mye kål som kan høstes samtidig. Da er det kjekt å kunne tilberede kålen når den er moden og bruke den senere, for eksempel gjennom sylting.

Syltet rødkål kan varieres i det uendelige med ulike smakstilsetninger, som urter, krydder og ulike typer eddik. Her får du en oppskrift på en ganske mild og allsidig variant som passer like godt til fredagstacoen som på koldtbordet.

Oppskriften gir nok til et glass på 1 liter.

PS: Hvis du trenger glass til sylting eller fermentering av mat og drikke anbefaler jeg å stikke innom din lokale bruktbutikk for å finne dette. Her finner du ofte mengder av glass i ulike størrelser til en rimelig pris. Gjenbruk er GULL, også når det gjelder kjøkkenutstyr 🙂

Syltet rødkål

Recipe by avantgartner.noCourse: TilbehørDifficulty: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedningstid

20

minutter

Ingredienser

  • 1/2 rødkål, eller rød spisskål

  • 1 liten bit ingefær, omtrent 1 ss finhakket (kan sløyfes)

  • 4 dl vann

  • 2 dl klar eddik

  • 1 ss sukker

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepperkorn

  • 1 laurbærblad

Fremgangsmåte

  • Start med å skjære kålen i tynne strimler og skrell og finhakk ingefær.
  • Bland sammen vann, eddik, salt, sukker og pepper i en kasserolle. Gi dette et oppkok og rør rundt på middels varme til sukkeret har løst seg opp.
  • Plasser den strimlede kålen og finhakket ingefær i et egnet glass med lokk. Hell væsken med krydderet over i glasset, og tilsett i tillegg et laurbærblad. Det er ikke sikkert væsken dekker absolutt alt, men kålen vil slippe en del væske etter hvert og dermed bli dekket av det.
  • Rør om nødvendig litt forsiktig rundt i glasset med en skje slik at ingrediensene fordeler seg mer jevnt utover.
  • La glasset kjøle seg ned til romtemperatur før du skrur på lokket og lagrer kålen videre i kjøleskapet. La kålen godgjøre seg minst et par timer her før servering, og gjerne enda lengre. Smakene utvikler seg mer over tid.
  • Server og nyt!

Notater

  • Syltet rødløk oppbevares på tette glass i kjøleskapet og spises innen en uke-halvannen uke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *