Syltet rødløk (sukkerfri variant tilgjengelig)

Altså! Kan vi snakke litt om hvor enkelt det er å lage syltet rødløk?! Det er jo det ultimate tilbehøret til grillmaten så vel som i en forseggjort salat, også viser det seg å være så fort gjort å lage det selv. Syltet rødløk løfter til og med det evinnelige fiskekakemåltidet i en hektisk hverdag til nye høyder. Hvem skulle trodd?

Denne oppskriften slenger du sammen i en fei og den rekker til et lite glass. Du kan gjerne doble (eller triple!) oppskriften først som sist. Denne varianten er ganske mild i smaken, men hvis du foretrekker en enda syrligere rødløk kan du tilsette litt mer eddik og enn oppskriften tilsier.

Noen ganger lager jeg denne i en sukkerfri variant, og da bruker jeg gjerne sukrin gold i stedet for vanlig sukker og syns det smaker like bra. Bruk det du foretrekker!

Syltet rødløk kan med fordel lages en stund i forveien før du trenger det, den utvikler nemlig mer smak over tid. Ferdig syltet rødløk oppbevarer jeg i opptil en uke i kjøleskapet (men den forsvinner ofte lenge før det).

Syltet rødløk

Recipe by avantgartner.no
Porsjoner

1

lite glass
Tilberedningstid

20

minutes

Syltet rødløk, med sukkerfri variant tilgjengelig.

Ingredienser

  • 1 rødløk, i tynne skiver

  • 1 dl vann

  • 0,2 dl hvit eddik (7%)

  • 2 ss sukrin gold (eller vanlig sukker)

  • 1/2 ts hele pepperkorn

Fremgangsmåte

  • Kok opp vannet, eddiken og sukkeret / sukrin gold
  • Tilsett så rødløken i skiver og pepperkorn til laken, og gi det hele et raskt oppkok
  • Ta kjelen av platen og la alt avkjøles før du legger løken i rene glass. Hell over laken til det dekker all løken.
  • Server etter noen timer eller oppbevar glasset i kjøleskap til du trenger det

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *