Tvetenpizzaen

De fleste oppskriftene mine blir til på slump og er basert på de ingrediensene jeg har til overs fra gården gjennom vekstsesongen. Denne oppskriften er intet unntak og ble til da jeg i sommer høstet de første potetene fra gården og samtidig hadde noe litt slapp grønnkål til overs i kjøleskapet. Resultatet ble denne pizzaen som jeg valgte å døpe Tvetenpizzaen.

Pizzaen lages med tynn bunn, saus av creme fraiche og toppes med grønnkål, rødløk og tyyyynne skiver av potet. En skikkelig gårdspizza med andre ord.

Hvis du ikke har smakt potet eller grønnkål på pizzaen før så anbefaler jeg deg å prøve!

Tvetenpizzaen

Recipe by avantgartner.no
Antall

1

pizza
Tilberedningstid

1

hour 

Pizza med potet, grønnkål og hvit saus

Ingredienser

  • Tynn bunn
  • 3 dl hvetemel

  • 1/2 pk tørrgjær

  • 1 ts salt

  • 1 dl vann

  • Fyll
  • 1/2 pakke creme fraiche

  • 2 fedd hvitløk

  • salt, pepper

  • Topping
  • Ønsket mengde revet ost, gjerne en blanding av ulike typer

  • 1/4 rødløk

  • 1 potet

  • 1 neve grønnkål, uten de groveste stilkene

  • Frisk oregano og basilikum

Directions

  • Bland ingrediensene til bunnen i en bakebolle og kna godt til du har en smidig deig. Dekk til bollen og la deigen heve et lunt sted til doblet størrelse.
  • Hvitløkssaus: Bland sammen creme fraiche og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper
  • Når deigen er ferdig hevet baker du den ut til en tynn pizzabunn. Bruk litt mer mel ved utbaking dersom deigen er klissete.
  • Smør hvitløkssausen utover deigen. Deretter strør du over revet ost før du fordeler rødløk i skiver, potet i tynne skiver og grønnkål i små biter jevnt utover hele pizzaen. Strø over litt friske, hakkede urter til slutt.
  • Stek pizzaen på 250 grader i omtrent 10 minutter, eller til osten er gylden.

Notes

  • Du kan bruke ferdig pizzabunn hvis du vil ha en hurtigere løsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *