Dette er en vegetarisk variant av hverdagsklassikeren, stappfull av grønnsaker!
Det krever litt innsats å hakke alle grønnsakene, men det går unna i en fei når du først er i gang.
Denne oppskriften lager jeg gjerne dobbelt opp av slik at jeg kan fryse ned restene i porsjonspakninger. På den måten har jeg alltid skikkelig god hurtigmat på lur til en senere anledning.
VEGETARISK BOLOGNESESAUS
Mengde
4
personerTilberedningstid
30
minutesBolognesesaus med sjampinjong og linser
Ingredienser
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 gulrot
1 stilk stangselleri
4 stk sjampinjong
1 ss tomatpuré
1 ss soyasaus
2 bokser hakkede tomater
1 ts tørket oregano og basilikum
1/2 grønnsaksbuljongterning
1 pakke kokte grønne linser (230 gram skylt og avrent)
1 laurbærblad
salt og nykvernet pepper, smakes til
1 ts sukker (kan sløyfes)
Olivenolje til steking
Fremgangsmåte
- Start med å finhakke løk, hvitløk, gulrot, selleri og sjampinjong, slik at det er unnagjort først som sist.
- I en dyp gryte steker du finhakket løk og hvitløk på middels varme i olivenolje til løken er blank og myk, omtrent 3-5 minutter. Rør rundt jevnlig.
- Tilsett finhakket gulrot, stangselleri og sjampinjong. Stek videre under omrøring i et par minutter.
- Deretter tilsettes resten av ingrediensene bortsett fra sukker. Rør godt rundt og la sausen putre under lokk på middels-lav varme i minst 10-15 minutter. I mellomtiden kan du koke ønsket type pasta etter anvisning på pakken.
- Når det nærmer seg serveringstid kan du fjerne laurbærbladet fra gryten. Smak også sausen til med litt sukker hvis du syns den er for syrlig.
- Server bolognesen med din favorittpasta og et dryss parmesan om ønskelig.
Tips
- Du kan la sausen koke enda lengre enn 10 minutter hvis du ønsker det og har tid til det. Smakene blir bare bedre jo lengre den får stå og godgjøre seg.
- Ønsker du en litt glattere saus men som fortsatt har noe tyggemotstand? Da kan du ta halvparten av sausen i en beholder og bruke en stavmikser til å mikse det sammen. Tilsett så den ferdig stavmiksede porsjonen tilbake til resten av sausen i gryta. Slik får du en litt jevnere tekstur uten at det blir så mykt som babymat.
Legg igjen en kommentar