VEGETARISK BOLOGNESESAUS

Dette er en vegetarisk variant av hverdagsklassikeren, stappfull av grønnsaker!

Det krever litt innsats å hakke alle grønnsakene, men det går unna i en fei når du først er i gang.

Denne oppskriften lager jeg gjerne dobbelt opp av slik at jeg kan fryse ned restene i porsjonspakninger. På den måten har jeg alltid skikkelig god hurtigmat på lur til en senere anledning.

VEGETARISK BOLOGNESESAUS

Recipe by avantgartner.no
Mengde

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Bolognesesaus med sjampinjong og linser

Ingredienser

  • 1 gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 gulrot

  • 1 stilk stangselleri

  • 4 stk sjampinjong

  • 1 ss tomatpuré

  • 1 ss soyasaus

  • 2 bokser hakkede tomater

  • 1 ts tørket oregano og basilikum

  • 1/2 grønnsaksbuljongterning

  • 1 pakke kokte grønne linser (230 gram skylt og avrent)

  • 1 laurbærblad

  • salt og nykvernet pepper, smakes til

  • 1 ts sukker (kan sløyfes)

  • Olivenolje til steking

Fremgangsmåte

  • Start med å finhakke løk, hvitløk, gulrot, selleri og sjampinjong, slik at det er unnagjort først som sist.
  • I en dyp gryte steker du finhakket løk og hvitløk på middels varme i olivenolje til løken er blank og myk, omtrent 3-5 minutter. Rør rundt jevnlig.
  • Tilsett finhakket gulrot, stangselleri og sjampinjong. Stek videre under omrøring i et par minutter.
  • Deretter tilsettes resten av ingrediensene bortsett fra sukker. Rør godt rundt og la sausen putre under lokk på middels-lav varme i minst 10-15 minutter. I mellomtiden kan du koke ønsket type pasta etter anvisning på pakken.
  • Når det nærmer seg serveringstid kan du fjerne laurbærbladet fra gryten. Smak også sausen til med litt sukker hvis du syns den er for syrlig.
  • Server bolognesen med din favorittpasta og et dryss parmesan om ønskelig.

Tips

  • Du kan la sausen koke enda lengre enn 10 minutter hvis du ønsker det og har tid til det. Smakene blir bare bedre jo lengre den får stå og godgjøre seg.
  • Ønsker du en litt glattere saus men som fortsatt har noe tyggemotstand? Da kan du ta halvparten av sausen i en beholder og bruke en stavmikser til å mikse det sammen. Tilsett så den ferdig stavmiksede porsjonen tilbake til resten av sausen i gryta. Slik får du en litt jevnere tekstur uten at det blir så mykt som babymat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *