Denne vegetariske utgaven av lasagne inneholder MASSE deilige grønnsaker i tillegg til grønne linser. Også er den i tillegg superenkel å lage!
Mange klassiske tomatsauser skal gjerne stå og godgjøre seg over flere timer, men her har jeg laget en hurtigversjon av en tomatsaus som du slenger sammen i en fei.
Oppskriften gir nok til en liten ildfast form på ca. 20×30 cm. Doble gjerne oppskriften og lag to former mens du først er i gang. Da kan du fryse ned restene i porsjonspakninger, så har du skikkelig sunn og digg «hurtigmat» på lur til en senere anledning.
Vegetarlasagne med linser og grønnkål
4
porsjoner1
timeEn vegetarisk utgave av den klassiske lasagnen
Ingredienser
- Tomatsaus
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili, kan sløyfes
2 pakker hakkede tomater á 390 g
1 gulrot, revet
1 ss tomatpuré
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1 ts salt
1 boks kokte grønne linser (230 g uten lake)
- Bechamelsaus
2 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl valgfri melk
1/3 ts muskat
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
- Annet
10 lasagneplater
Bladene fra 1-2 stilker grønnkål, strimles.
Revet ost, ca. 100-150 gram
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 200 grader
- Start med tomatsausen: Stek finhakket løk i litt olivenolje på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett så finhakket hvitløk og chili og stek et minutts tid.
- Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og revet gulrot og gi sausen et oppkok.
- Tilsett urtene og smak tomatsausen til med salt og pepper. Dersom du syns sausen har for skarp smak kan du tilsette en liten ts sukker for en rundere smak. La sausen putre på svak varme noen minutter.
- Mot slutten av koketiden kan du tilsette de ferdig kokte linsene (skylt og avrent) og rør godt rundt.
- Bechamel
- Smelt smør i en kasserolle. Tilsett melet og rør godt rundt med en visp.
- Tilsett melka og krydderet og gi bechamelsausen et oppkok. La sausen småkoke under omrøring til den tykner litt.
- Selve lasagnen
- I en ildfast form: start med et lag av tomatsausen. Følg på med lasagneplater og bechamelsaus. Til hvert lag av tomatsaus heretter strør du i tillegg noen små biter av grønnkål her og der. Fortsett slik lagvis: tomatsaus+grønnkålbiter, lasagneplater, bechamel. Etter det siste laget strør du over revet ost
- Stek lasagnen på midterste rille i ovnen i 25 minutter, eller til osten har blitt gylden. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.
- La gjerne lasagnen hvile i 10-15 minutter etter du har tatt den ut av ovnen. Da blir den litt fastere og enklere å skjære i ved servering.
Notater
- Bruk ferdig tomatsaus dersom du ikke føler for å lage alt fra grunnen.
Legg igjen en kommentar